FAQ

Algemeen

Hoe ons contacteren?

Als u uw antwoord niet kunt vinden, kunt u contact met ons opnemen via e-mail via onze contactpagina, van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u. Wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. U kunt ook op deze pagina contact met ons opnemen voor partnerschappen of groothandel.

Hoe weet ik of mijn kind een Abyss Mermaid-zeemeerminstaart kan gebruiken?

niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Alleen te gebruiken in water waar het kind rechtop kan staan en onder toezicht van een volwassene.

Hier vindt u de belangrijke stappen die u moet beheersen voordat u gaat zwemmen met een meerminstaart :

30 seconden op de rug drijven: het is belangrijk om te kunnen ontspannen en veilig te kunnen rusten in het water wanneer u moe bent.

Ronddraaien: wees in staat om te draaien, de controle te behouden en u comfortabel in het water te voelen.

25 meter zwemmen: wees in staat om goed zelfstandig te zwemmen en te ademen.

Zwemmen als een dolfijn op de buik: dit is de basisbeweging die nodig is om te zwemmen met een meerminstaart. Zwemmers moeten dit absoluut beheersen voordat ze een meerminstaart gaan gebruiken.

Zwem als een dolfijn op uw rug: Zwemmers moeten dit absoluut beheersen voordat ze een meerminstaart gaan gebruiken.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de Abyss Mermaid-zeemeerminstaarten?

Dit artikel is onderworpen aan specifieke veiligheidsvoorschriften en waarschuwingen :

Alleen voor gebruik door een ervaren zwemmer onder toezicht van een volwassene.

Voor gebruik in het zwembad.

Begin langzaam te zwemmen als een dolfijn zonder de monovin. Zodra u en uw begeleider comfortabel zijn kunt u de meerminstaart aantrekken. Oefen opnieuw en zorg ervoor dat u zich zeker comfortabel voelt met de meerminstaart voordat u zich van de rand van het zwembad verwijdert.

Niet gebruiken bij golven of snelle stroming.

Mag niet worden gebruikt als drijfmiddel.

Buig nooit de monovin met al uw gewicht, en gebruik ze niet als ondersteuning op de bodem van het zwembad omdat ze kan breken.

Alle producten van Abyss Mermaid zijn bestemd voor recreatieve doeleinden en moeten worden gebruikt door ervaren zwemmers. Alle kinderen moeten worden begeleid en onder toezicht zijn van een volwassene.

De koper en/of gebruiker aanvaardt alle aansprakelijkheid voor eventuele letsels, het juridische en juiste gebruik van de producten van Abyss Mermaid.

Het gebruik van een product van Abyss Mermaid op een wijze of met een ander product dat niet door Abyss Mermaid is geautoriseerd, is ten strengste verboden.

Wat is het onderhoudsadvies voor een Abyss Mermaid-zeemeerminstaart?

Let op voor wrijving tussen ruwe oppervlakken en de meerminstaart vanwege een risico op beschadiging.

Zoals elke fijne stof (onze meerminstaarten zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als een zwempak) heeft uw meerminstaart speciale zorg nodig om beschadiging en verkleuring te voorkomen. Om slijtage aan uw meerminstaart te voorkomen moet het wrijven van de staart tegen ruwe oppervlakken, zoals de bodem van een zwembad bijvoorbeeld, worden vermeden.

Houd uw materiaal droog na gebruik. Stel uw monovin niet bloot aan direct zonlicht.

Was alleen met de hand.

Keer de staart binnenstebuiten en was voorzichtig met de hand en met een mild reinigingsmiddel. In plaats van uit te knijpen of te wrijven, roert u het kledingstuk zacht in water. Na het spoelen, het kledingstuk niet uitwringen, omdat de glitter of de motieven beschadigd kunnen raken. Spoel in koud water en plaats plat op een handdoek. Absorbeer het water met de handdoek, hang op en laat afdruppen.

Buig de monovin nooit met al uw gewicht omdat ze kan breken. Vermijd springen op een vaste ondergrond met de meerminstaart. Als u zich in het water bevindt, steun dan niet verticaal op uw meerminstaart, uw gewicht kan de staart breken of buigen.

Bestellingen en terugsturen

Hebt u advies voordat ik mijn bestelling plaats?

Zorg ervoor dat de maat van het product juist is; elk van onze productkaarten bevat onze maattabel. Als u een uitwisseling moet doen door een maat die niet overeenkomt, moet u de terugzend- en de nieuwe bezorgkosten betalen.

Ik wil een product terugsturen, hoe?

U krijgt 14 dagen vanaf de leveringsdatum van de bestelling om een product terug te sturen dat u niet voldoet. Neem contact met ons op via het contactformulier om het retouradres van de producten te verkrijgen.

Dan kunt u het product terugsturen, op uw kosten, met uw factuur. Alleen producten die teruggestuurd worden naar het juiste adres en in nieuwe en volledige staat met de verpakking intact worden geaccepteerd .

De bovengenoemde termijnen lopen vanaf de leveringsdatum van de bestelling. Dit herroepingsrecht is zonder kosten, met uitzondering van de retourkosten. In geval van uitoefening van het herroepingsrecht heeft de gebruiker de keuze hebben om een terugbetaling van de betaalde bedragen of de uitwisseling van het product te vragen. In het geval van een uitwisseling zal de terugzending van de ruilproducten naar de gebruiker gedaan worden op zijn rekening.

Mijn bestelling is onjuist of onvolledig, wat doen?

U opent uw pakket en vindt dat uw bestelling een van de volgende problemen heeft:

  • Het is onvolledig.
  • Eén of meer artikelen komen niet overeen met wat u hebt besteld.

Stuur ons dan een e-mail via ons contactformulier. Geef ons alstublieft uw bestelnummer. De aanpak om uw probleem op te lossen, wordt u zo spoedig mogelijk door onze dienst meegedeeld.

Verzendingen

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

Als het artikel dat je hebt besteld op voorraad is, je moet wachten 24 tot 48 uur voor de voorbereiding van de bestelling, dan is 3-5 dagen voor de levering van de bestelling. Vaste prijs van 9,90 €.

Waarschuwing: Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vertragingen van de vervoerder.

Wat zijn de verzendmethodes voor overzeese gebieden en internationaal?

Voor landen buiten de Europese Unie en de DROM-COM (DOM-TOM).
Wij verzenden binnen 48 uur na ontvangst en bevestiging van uw bestelling. Over het algemeen ontvangt u uw pakket binnen 3-8 dagen. Wij verzenden via EMS (vergelijkbaar met Chronopost) + traceerbaarheid van uw bestelling.

Vast tarief van 29,90 €

Let op: wij zijn niet verantwoordelijk als uw pakket is onderworpen aan douanekosten. U moet de kosten zelf betalen.

Hoe kan ik mijn pakket volgen?

Na uw bestelling, ontvant u van ons binnen 24 tot 48 uur een e-mail met een link en uw volgnummer om de levering van uw pakket volgen. Als u merkt dat u deze e-mail niet binnen 3 dagen na uw bestelling ontvangt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat als ik mijn bestellingsbevestiging of bezorgingsinformatie per e-mail niet ontvang?

In 90% van de gevallen is dit te wijten aan het feit dat u uw e-mailadres verkeerd hebt doorgegeven bij het registreren of onze e-mails belanden in uw spam/ongewenste mails van uw mailbox. De andere reden is dat uw mailbox vol is.

U moet daarom of contact met ons opnemen om de wijziging te maken of opnieuw registreren met een ander e-mailadres; het beste is om ons te contacteren om dubbeltellingen te voorkomen.

Ik was niet thuis tijdens de levering, wat doen?

In geval van afwezigheid of gemiste afspraak op de dag van bezorging van uw pakket, en als het werd verzonden via Colissimo, wordt een bericht in uw brievenbus achtergelaten door de postbode .

Presenteer u dan bij uw postkantoor met uw identiteisbewijs en het achtergelaten bericht. U hebt ongeveer 10 dagen (Volgens de postdienst van uw land) de tijd om uw pakket op te halen bij uw postkantoor voordat het pakket wordt teruggestuurd naar ons.

Betaling

Wat zijn de beschikbare betaalmethoden?

Wij accepteren alleen betalingen met Visa, Mastercard en American Express zowel als betaling via PayPal (zelfs zonder een PayPal-account). We maken gebruik van de betaalplatforms van PayPal en Stripe die u beschermen tegen identiteitsdiefstal met een hoog niveau van data-encryptie. Monitoring van de transacties 24/24, 7/7 door anti-fraude professionals wereldwijd. Alle prijzen zijn in Euro’s.

Hoe betalen met PayPal?

Als u de betaalmethode “Betalen met bankkaart via PayPal” kiest, wordt u na validatie naar een andere pagina gestuurd om de betaling via de PayPal-interface te maken, weergegeven door de afbeelding hieronder

U hoeft geen ​​PayPal-rekening te hebben: hiervoor klikt u op de link die in de bovenstaande afbeelding met de pijl is weegegeven. Er verschijnt een lijst met verschillende bankkaarten.

De bankgegevens die u invoert, worden niet aan ons meegedeeld, en worden niet door PayPal bewaard (onder voorbehoud van wijzigingen in het gebruiksbeleid). De postgegevens worden ons meegedeeld om u uw bestelling op te sturen. Controleer en bevestig de gegevens.

Gefeliciteerd, u hebt met succes een betaling met een bankkaart via PayPal gemaakt!

Mijn betaling wordt geweigerd, waarom?

Een betaling die mislukt, is vaak te wijten aan verkeerde kaartinformatie. Een betaling kan ook geweigerd worden om verschillende redenen, meestal gaat het om het factuuradres dat niet overeenkomt met de gebruikte kaart of dat u vergeten bent om het CVV-nummer in te voeren. Het CVV-nummer is het driecijferige beveiligingsnummer vermeld op de achterkant van uw kaart. Een bestelling kan niet worden bevestigd totdat de betaling niet wordt geaccepteerd.